maanantai 11. toukokuuta 2015

Valkosuklaa-limekakku

Ennen kuin paljastan sokerimassa- sekä elintarvikevärikokeilujeni lopputuloksen, julkaisen tämän vuoden äitienpäiväherkuksi päätyneen kakun ohjeen.

Tämä kakku syntyi yhdistämällä kahta eri reseptiä. Kyseessä todella helppo, nopea ja raikas rahkakakku.

Pohja:
150g kaurakeksejä
voita/margariinia

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk valkosuklaa-lime-rahkaa (Valio)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl sitruuna-limemehua (Juissi)

Kakku valmistettu äitienpäivän kunniaksi sydänvuokaan (irtopohja), joka vastaa noin 22-24 cm normaalia irtopohjavuokaa.

1. Murenna keksit ja sekoita joukkoon rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min ajan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahkat sekä sokerit ja yhdistä seos käännellen kermavaahdon kanssa.
3. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan veden (1,5 rkl) joukkoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
4. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunnin ajaksi.
5. Kakun hyydyttyä valmista kiille liottamalla liivatelehtiä kylmässä vedessä ensin 5-10 min ajan. Kuumenna 0,5 dl mehua kiehuvaksi ja sulata lionneet liivatelehdet mehun joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää loput 2,5 dl mehua ja kaada lusikan avulla kakun päälle. 
6. Hyydytä kakkua jääkaapissa vielä ainakin tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään asti.



Muita huomoita: kakusta tulee melko matala, mikäli sen tekee n. 24cm irtopohjavuokaan. Mikäli teet kakun pienempään vuokaan, ota se huomioon kiilteen määrässä, sillä siitä tulee tällä ohjeella melko paksu kerros. Suosittelisin vähentämään mehun määrää pienempää vuokaa käytettäessä ainakin 0,5dl tai 1 dl (sama liivatteiden osalta eli 0,5-1 liivatetta vähemmän). 

Ei kommentteja: