keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kesän täydellinen mansikka-valkosuklaajuustokakku


Aloitan reseptien jakamisen yhdestä kaikkien aikojen suosikkireseptistäni! Viime kesänä päätin yllättää äitini täysin uudenlaisella kakkukokeilulla hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. En ollut aiemmin kokeillut tehdä juustokakkua useampaan kerrokseen, mutta se osoittautui aivan yhtä helpoksi kuin yhdellä täytteellä tekeminen.

Alkuperäisen ohjeen bongasin ikisuosikistani, eli Kinuskikissan blogista, jossa kakku on nimellä "Mansikkaherkkis". Sovelsin ohjetta kuitenkin hieman omaan käyttööni sopivaksi, sillä jääkaapista löytyi jo valmiiksi vaniljatuorejuustoa ;)


Mansikka-valkosuklaakakku

Pohja:


180g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä
Voita/margariinia
(Kuivattuja mansikoita)

Täytevaahto:
6 dl kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa

Valkosuklaakerros:
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Mansikkakerros:
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g mansikoita
¾ dl sokeria
½ dl vettä

Koristelu:
Tuoreita mansikoita
Valkosuklaata





Tein kakun halkaisijaltaan n. 25cm suuruiseen irtopohjavuokaan.



1. Murenna keksit, (jauha/pilko kuivatut mansikat) ja sekoita sulatetun voin/margariinin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin ja valmista täyte.

2. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto kerman joukkoon ja jaa vaahto kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. 

3. Laita molempien täytteiden liivatelehdet kylmään veteen. Sillä välin sulata valkosuklaa (pilkottuna, miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen). Yhdistä sulaan suklaaseen ranskankerma ja yhdistä seos puolikkaan täytevaahdon joukkoon. 

4. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen sekä lisää ne täytevaahtoon. Kumoa täyte irtopohjavuokaan ja siirrä se jääkaappiin hyytymään mansikkakerroksen tekemisen ajaksi.

5. Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose sekä sokeri täytevaahdon joukkoon. Lisää kiehuvaan veteen sulatetut liivatteet täytteeseen. 

6. Varmista, että valkosuklaakerros on jo hieman hyytynyt ja kaada mansikkakerros sen päälle käyttäen apuna isoa lusikkaa (jotta täytteet eivät sekoitu keskenään, kuva esim Kinuskikissan ohjeessa).

7. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin ja odota kärsivällisesti muutama tunti, tai mielellään seuraavaan päivään asti.

8. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua mieleiselläsi tavalla. Hyödynsin tuoreita mansikoita ja tein niistä kauniin "ruusukkeen". Lisäksi raastoin valkosuklaata kakun päälle.



Kakku on parhaimmillaan mikäli sen tekee tuoreista mansikoista. Tätä aion tehdä tulevanakin kesänä! Sopii oikein mainosti kesän juhliin ;) NAM!

2 kommenttia:

Reija Laitinen kirjoitti...

Tämä lähtee testiin ensi perjantaina! :)

Noora kirjoitti...

Mahtava juttu! Täytyy itsekin tehdä tätä pian, nyt kun on jo tuoreita suomalaisia mansikoitakin saatavilla :)