Ensimmäinen mokkapaloja ja mustikkamuffinseja oikeasti haastavampi leivonnainen oli mangojuustokakku, jonka tein ensimmäistä kertaa varmaankin noin 4 vuotta sitten. Tosiasiassa kakun valmistaminen ei edes ollut haastavaa, ehkä suhtauduin vain hieman epäilevästi liivatelehtien käyttöön. Edelleenkin valmistan mangojuustokakun tällä vuosia sitten hyväksi havaitulla ohjeella. Viimeksi tein kakun pääsiäisen kahvipöytään, jonne se sopi oikein mainiosti pirteän värinsä vuoksi!
MANGOJUUSTOKAKKU
Pohja:
180g digestive-keksejä
voita/margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250/400 g)
½ dl mangotölkin lientä
300 g tuorejuustoa (maustamaton)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4 dl kuohukermaa
Kiille:
3 dl mangososetta (Piltti)
4 liivatelehteä
1. Murskaa keksit ja yhdistä siihen voi/margariini. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön, jotta se notkistuu helpommin. Soseuta mangoviipaleet (muista ottaa säilykkeen liemi talteen).
3. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Kuumenna 0,5 dl mangolientä kiehuvaksi (lasissa mikrossa) ja sulata lionneet liivatelehdet liemen joukkoon. Lisää liivateseos notkistuneeseen tuorejuustoon.
4. Lisää tuorejuusto-liivateseokseen soseutettu mango sekä sokerit ja mehu/likööri. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja kääntele juustomangoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
5. Valmista kiille hyytyneen kakun päälle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min ajan. Sulata ne mangososeen (n. 0,5 dl) kanssa kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loput soseet joukkoon ja levitä seos juustotäytteen päälle sekä tasoita kiilteen pinta.
6. Kakkua kannattaa hyydyttää vähintään seuraavaan päivään asti. Kakun maku on mielestäni parhaimmillaan vasta pari päivää valmistamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti