torstai 7. toukokuuta 2015

Päärynä-kinuskikakku

Tämä resepti on bongattu Valiolta ja todettu oikein toimivaksi! 

Kakku on koostumukseltaan hieman kevyempi kuin juustokakku, koska sen pääraaka-aineena on maustettua rahkaa. Lisäksi muitakin tarvittavia aineksia on vähän, joten kakku valmistuu helposti ja nopeasti. Tässä kakussa parasta on ehdottomasti suolaisen ja makean yhdistelmä ;)

Pohja:
150 g kaurakeksejä tai Digestive-keksejä
voita/margariinia
1 Snickers-patukka rouhittuna


Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk päärynä-kinuskirahkaa (Valio)
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Muut:
viinirypäleitä
sinihomejuustoa (murusina)
kinuskikastiketta


Valmistuksessa käytössä ⌀ 24cm irtopohjavuoka, mikäli haluat korkeamman kakun käytä pienempää vuokaa tai tuplaa täytteen määrää.

1. Murenna keksit ja yhdistä siihen voi/margariini sekä rouhittu Snickers-patukka. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Yhdistä keskenään rahkat ja sokerit. Sulata liivatelehdet kiehuvan veden (n. 1 rkl) joukkoon. Yhdistä liivateseos rahka-sokeriseokseen.

4. Lisää vaahdotettu kerma varovasti sekoittaen muun täytteen joukkoon ja kaada valmis täyte irtopohjavuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4h.

Kakun voi koristella esimerkiksi viinirypäleillä. 

VINKKI!
Viinirypäleiden kanssa sopii hyvin sinihomejuusto sekä kinuskikastike = mieletön yhdistelmä, kokeile vaikka! ;) laita muut täytteet tarjolle erilleen kakun viereen, niin jokainen voi lisätä niitä mieltymyksensä mukaan kakkupalasen kylkeen :)


Ei kommentteja: