maanantai 29. elokuuta 2016

Omenapiirakka

Tein viikonlopun aikana kahdesti tätä ihanaa omenapiirakkaa vanhempieni kotipihan omenapuun omenista. 

Tämä ohje riittää noin 23-25 cm kokoiseen piirakkavuokaan. Itselläni oli käytössä Iloleipurin Kukka -piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan 29,5 cm, joten tein taikinan 1,5-kertaisena - mikäli teet pellillisen, niin tuplaa annos.



1)

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2)

2 dl kermaviiliä tai maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna

3)

3 omenaa
1-2 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Riko kananmunan rakenne ja lisää sen joukkoon kermaviili/maito sekä juokseva margariini ja sekoita tasaiseksi.

3. Yhdistä kuivat aineet nestemäisiin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi (vispilällä/puuhaarukalla). Ei turhaa sekoitusta, ettei taikina sitkisty.

4. Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan.

5. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi, lisää ne taikinan päälle vuokaan. Ripottele päälle kanelia sekä sokeria.

6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia

+ herkuttele joko vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera :)

Tässä piirakka ennen kaneli-sokerikerroksen lisäämistä

Ja tässä kanelin ja sokerin lisäämisen jälkeen, hetkeä ennen uunia.



Ei kommentteja: