Vapun brunssikattaukselle leivoin sekä mutakakkumuffinseja että viime vuoden pääsiäiseltä tutun mango-passionmoussekakun.
keskiviikko 3. toukokuuta 2017
maanantai 3. huhtikuuta 2017
Daimjuustokakku
Pikkuveljeni synttäreiden kunniaksi herkuttelimme tottakai kakulla, jonka itse päivänsankari oli toivonut. Ensisijaisena toiveena veljelläni oli tosin naked cake, jonka lupasin toteuttaa kesällä kun on tarjolla tuoreita suomalaisia mansikoita. Siispä veljeni sai esittää uuden toivomuksen, joka oli saamani kuvan perusteella minttusuklaakakku, jonka veljeni halusi kuitenkin ilman minttua. Ja mielellään koristelussa saisi olla Daimia. Niinpä kakuksi valikoitui juustokakku, josta löytyi sekä valkosuklaata että Daimia. Olen tehnyt aiemminkin kakkuja näistä raaka-aineista, mutta tapani mukaisesti improvisioin hieman ja kehittelin uuden ohjeen.
Pohja:
1 pötkö suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita/margariinia
Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g valkosuklaata
1,5-2 Daim-suklaapatukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
4 rkl vettä
Koristelu:
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.
4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.
5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisten tuorejuustojen joukkoon.
Pohja:
1 pötkö suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita/margariinia
Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g valkosuklaata
1,5-2 Daim-suklaapatukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
4 rkl vettä
Koristelu:
Vispikermaa
Daim-suklaata rouhittuna
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.
4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.
5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisten tuorejuustojen joukkoon.
6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
7. Kääntele täytteen joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
torstai 23. maaliskuuta 2017
Maitosuklaa-mustaherukkajuustokakku
1 pötkö täytekeksejä (esim. Domino)
n. 40g margariinia
Maitosuklaatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa (Valion Viola)
2 dl vispikermaa
140 g maitosuklaata (Panda)
3 rkl kahvia
2 liivatelehteä
Mustaherukkatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g mustaherukoita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Koristeluun:
Mansikoita, vadelmia, kermavaahtoa, suklaamakeisia, keksejä
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon voi/margariini ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä suklaa tuorejuuston kanssa.
3. Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon, anna jäähtyä hetki ja yhdistä suklaatuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi ja lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
4. Aloita marjatäytteen valmistus myös laittamalla liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi sekä vatkaamalla kerma vaahdoksi.
5. Survo sulaneet mustaherukat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon sokerit. Yhdistä tuorejuuston kanssa.
6. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjatuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria/tomusokeria tuomaan lisää makeutta.
7. Kaada marjatäyte suklaatäytteen päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka.
8. Valmista suklaaganache kuumentamalla 1 dl kermaa kattilassa hiljalleen, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kattilassa. Kaada suklaaganache hyytyneen kakun päälle ja tasoita pinta.
+ Koristele mieleiseksi.
+ Koristele mieleiseksi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)