torstai 23. maaliskuuta 2017

Maitosuklaa-mustaherukkajuustokakku


Pohja:
1 pötkö täytekeksejä (esim. Domino)
n. 40g margariinia

Maitosuklaatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa (Valion Viola)
2 dl vispikermaa
140 g maitosuklaata (Panda)
3 rkl kahvia
2 liivatelehteä

Mustaherukkatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g mustaherukoita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Mansikoita, vadelmia, kermavaahtoa, suklaamakeisia, keksejä



1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon voi/margariini ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä suklaa tuorejuuston kanssa.

3. Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon, anna jäähtyä hetki ja yhdistä suklaatuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi ja lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

4. Aloita marjatäytteen valmistus myös laittamalla liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi sekä vatkaamalla kerma vaahdoksi.

5. Survo sulaneet mustaherukat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon sokerit. Yhdistä tuorejuuston kanssa.

6. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjatuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria/tomusokeria tuomaan lisää makeutta.

7. Kaada marjatäyte suklaatäytteen päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka.

8. Valmista suklaaganache kuumentamalla 1 dl kermaa kattilassa hiljalleen, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kattilassa. Kaada suklaaganache hyytyneen kakun päälle ja tasoita pinta.

+ Koristele mieleiseksi.


Ei kommentteja: