Pohja:
1 pötkö suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita/margariinia
Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g valkosuklaata
1,5-2 Daim-suklaapatukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
4 rkl vettä
Koristelu:
Vispikermaa
Daim-suklaata rouhittuna
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.
4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.
5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisten tuorejuustojen joukkoon.
6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
7. Kääntele täytteen joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti