maanantai 12. joulukuuta 2016

Tuplasuklaajuustokakku


Olen valmistanut useamman kerran kolmen suklaan juustokakkua, viimeisimpänä joulukuun alussa olleisiin ylioppilasjuhliin. Tällä kertaa jätin kuitenkin päällimmäisen valkosuklaakerroksen pois ja tein tuplasuklaakakun käyttäen sekä tummaa suklaata että maitosuklaata. Muuten ohje on sama kuin tämä.
Nyt valmistin kakun 20 cm irtopohjavuokaan. Lisäksi käytin kerrosta kohden 2 liivatelehteä ja 3 rkl nestettä, jotta sain kakun koostumuksestaa moussemaisemman.

Irroitettuani kakun vuoasta tasoitin sen reunoja ja sain idean kokeilla, miten suklaakerrosten värit sulautuisivat toisiinsa ja kakusta tulisi ikään kuin liukuvärjätty ja mielestäni kakusta tuli ihan hauskan näköinen. Täytyy kokeilla tätä joskus uudestaan esimerkiksi mansikka- ja valkosuklaakerrosten kanssa :) 



Pohja:
Suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)
Voita/margariinia

Täyte:
4 dl vispikermaa
2 pkt (á 200 g) vaniljatuorejuustoa
140 g tummaa suklaata (Panda)
140 g maitosuklaata (Panda)
4 liivatelehteä
6 rkl kahvia

1. Murskaa keksit esim tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet (ensin 2 kpl) kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja yhdistä se pehmenneeseen tuorejuustoon. 

4. Sulata liivatelehdet 3 rkl kuumaa kahvia yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se suklaa-tuorejuusto-täytteen joukkoon samalla vatkaten sähkövatkaimella. Lisää lopuksi joukkoon vielä kermavaahto.

5. Kaada täyte vuokaan keksitäytteen päälle, tasoita pinta ja siirrä jääkaappiin hyytymään maitosuklaakerroksen valmistamisen ajaksi.

6. Maitosuklaakerros valmistetaan täysin samalla tavalla kuin tummasuklaakerros, joten kertaa vaiheet 2-4. Nesteenä kahvin tilalla voi käyttää myös maitoa.

7. Kaada täyte tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ Koristele mieleiseksi.

* Kakun kustannukset noin 9 euroa (en laskenut tähän liivatelehtiä, margariinia enkä koristelua)

lauantai 10. joulukuuta 2016

Valkosuklaajuustokakku

Nyt on kyseessä yksi helpoimmista kakuista, joita olen tehnyt. Kaikki valmistamiseen tarvittavat raaka-aineet löytyivät valmiina kaapeistani, joten teko sujui nopeasti. Valkosuklaaseen voi yhdistää helposti monia eri hedelmiä tai marjoja, tällä kertaa yhdistin siihen sesongin herkun - eli granaattiomenan. Haastavin osuus olikin varmasti siementen irroittaminen hedelmästä...:D




Pohja:
pötkö Oreo-keksejä
40g voita/margariinia

Täyte:
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
3 tl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2,5 rkl maitoa

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet veteen n. 10 minuutiksi.


3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, noin. 20-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen.

5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa mascarponejuuston kanssa. Lisää vaahdotettu kerma joukkoon.

6. Kuumenna maito kiehuvaksi esimerkiksi mukissa mikrossa. Sulata liivatelehdet maitoon yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon, edelleen sekoittaen.

7. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja hyydytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ Koristele mieleiseksi.


*Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuokaan.

*Kakun kustannukset yhteensä alle 10 euroa.



sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Suklaajuustokakku After Eight -suklaalla

Tämä kakku sopii suklaan ystäville, joulupöytään ja talven herkkuhetkiin. After eight -suklaiden ilmestyttyä taas näkyvämmin kauppoihin, aloin tottakai visioimaan niiden pohjalta jotain ihanaa moussemaista kakkua. Pehmeää suklaista moussea, jossa on ihanan vahva mintun maku. Ideana oli totetuttaa kakku mahdollisimman simppelisti, joten raaka-aineitakaan ei tarvinnut paljoa. Tällä reseptillä voi vain onnistua ;) 




Tämä kakku on valmistettu 18 cm vuokaan, joten jos käytät isompaa vuokaa, niin tee annos 1,5-2 kertaisena.


Pohja:
1 pötkö (minttu)suklaatäytekeksejä (esim. Marianne, Domino)
40 g margariinia/voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
200 g After Eight -suklaata
1,5 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Koristeluun:
After Eight -suklaata
Kermavaahtoa




1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet veteen n. 10 minuutiksi.


3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä. Suklaat sulavat nopeasti. Muista sekoitella välillä!

5. Yhdistä sulanut suklaa pehmenneen tuorejuuston kanssa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma samalla sekoittaen.

6. Kuumenna 1,5 rkl vettä kiehuvaksi (esim mikrossa kahvikupissa). Sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

7. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleisellä tavalla. Halusin noudattaa myös koristelussa tämän suklaan hienostunutta tyyliä, joten en tehnyt mitään kovin yliampuvaa.


* Kakun kustannukset noin 12 euroa.