maanantai 12. joulukuuta 2016

Tuplasuklaajuustokakku


Olen valmistanut useamman kerran kolmen suklaan juustokakkua, viimeisimpänä joulukuun alussa olleisiin ylioppilasjuhliin. Tällä kertaa jätin kuitenkin päällimmäisen valkosuklaakerroksen pois ja tein tuplasuklaakakun käyttäen sekä tummaa suklaata että maitosuklaata. Muuten ohje on sama kuin tämä.
Nyt valmistin kakun 20 cm irtopohjavuokaan. Lisäksi käytin kerrosta kohden 2 liivatelehteä ja 3 rkl nestettä, jotta sain kakun koostumuksestaa moussemaisemman.

Irroitettuani kakun vuoasta tasoitin sen reunoja ja sain idean kokeilla, miten suklaakerrosten värit sulautuisivat toisiinsa ja kakusta tulisi ikään kuin liukuvärjätty ja mielestäni kakusta tuli ihan hauskan näköinen. Täytyy kokeilla tätä joskus uudestaan esimerkiksi mansikka- ja valkosuklaakerrosten kanssa :) 



Pohja:
Suklaatäytekeksejä (esim. Oreo)
Voita/margariinia

Täyte:
4 dl vispikermaa
2 pkt (á 200 g) vaniljatuorejuustoa
140 g tummaa suklaata (Panda)
140 g maitosuklaata (Panda)
4 liivatelehteä
6 rkl kahvia

1. Murskaa keksit esim tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet (ensin 2 kpl) kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja yhdistä se pehmenneeseen tuorejuustoon. 

4. Sulata liivatelehdet 3 rkl kuumaa kahvia yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se suklaa-tuorejuusto-täytteen joukkoon samalla vatkaten sähkövatkaimella. Lisää lopuksi joukkoon vielä kermavaahto.

5. Kaada täyte vuokaan keksitäytteen päälle, tasoita pinta ja siirrä jääkaappiin hyytymään maitosuklaakerroksen valmistamisen ajaksi.

6. Maitosuklaakerros valmistetaan täysin samalla tavalla kuin tummasuklaakerros, joten kertaa vaiheet 2-4. Nesteenä kahvin tilalla voi käyttää myös maitoa.

7. Kaada täyte tummasuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ Koristele mieleiseksi.

* Kakun kustannukset noin 9 euroa (en laskenut tähän liivatelehtiä, margariinia enkä koristelua)

Ei kommentteja: