Tämä kakku on valmistettu 18 cm vuokaan, joten jos käytät isompaa vuokaa, niin tee annos 1,5-2 kertaisena.
Pohja:
1 pötkö (minttu)suklaatäytekeksejä (esim. Marianne, Domino)
40 g margariinia/voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
200 g After Eight -suklaata
1,5 liivatelehteä
1,5 rkl vettä
Koristeluun:
After Eight -suklaata
Kermavaahtoa
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä. Suklaat sulavat nopeasti. Muista sekoitella välillä!
5. Yhdistä sulanut suklaa pehmenneen tuorejuuston kanssa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma samalla sekoittaen.
6. Kuumenna 1,5 rkl vettä kiehuvaksi (esim mikrossa kahvikupissa). Sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti