sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Suklaajuustokakku After Eight -suklaalla

Tämä kakku sopii suklaan ystäville, joulupöytään ja talven herkkuhetkiin. After eight -suklaiden ilmestyttyä taas näkyvämmin kauppoihin, aloin tottakai visioimaan niiden pohjalta jotain ihanaa moussemaista kakkua. Pehmeää suklaista moussea, jossa on ihanan vahva mintun maku. Ideana oli totetuttaa kakku mahdollisimman simppelisti, joten raaka-aineitakaan ei tarvinnut paljoa. Tällä reseptillä voi vain onnistua ;) 




Tämä kakku on valmistettu 18 cm vuokaan, joten jos käytät isompaa vuokaa, niin tee annos 1,5-2 kertaisena.


Pohja:
1 pötkö (minttu)suklaatäytekeksejä (esim. Marianne, Domino)
40 g margariinia/voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
200 g After Eight -suklaata
1,5 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Koristeluun:
After Eight -suklaata
Kermavaahtoa




1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet veteen n. 10 minuutiksi.


3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä. Suklaat sulavat nopeasti. Muista sekoitella välillä!

5. Yhdistä sulanut suklaa pehmenneen tuorejuuston kanssa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma samalla sekoittaen.

6. Kuumenna 1,5 rkl vettä kiehuvaksi (esim mikrossa kahvikupissa). Sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

7. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleisellä tavalla. Halusin noudattaa myös koristelussa tämän suklaan hienostunutta tyyliä, joten en tehnyt mitään kovin yliampuvaa.


* Kakun kustannukset noin 12 euroa.



Ei kommentteja: