keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mitä kakku maksaa?

Mielestäni tämä on mielenkiintoinen kysymys ja monesti itsekin yllättyy, kuinka paljon pienikin kakku voi tulla loppujen lopuksi maksamaan. Perinteiset sokerikakkupohjat ovat edullisia, mutta kun kakku sisältää erilaisia rahkoja, juustoja, marjoja ja keksejä, tulee sille helposti hintaa yli 15 euroa. Lisäksi itse tykkään panostaa kakuissani koristeluun, tuovat ne oman lisänsä kakun lopulliseen hintaan.

Aionkin tästedes lisätä ohjeen loppuun arvion kakun raaka-ainekustannuksista. Mukaan en kuitenkaan laske esimerkiksi pohjaan tulevaa voita/margariinia, enkä erilaisia sokereita (hienosokeri, tomusokeri, vaniljasokeri), koska niitä ei tarvitse ostaa joka kerta erikseen.

Lisäksi itse teen kakut yleensä pienempään 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, joten tehdessä kakun suurempana, myös raaka-ainekustannukset nousevat hieman (24 cm vuokaan menee 1,5-kertainen annos, 28 cm vuokaan tuplamäärä aineksia).




Paljonko esimerkiksi tuli maksamaan 20 cm vuokaan tekemäni lohijuustokakku? (Tein 2/3-annoksen kyseisestä ohjeesta)

= 18,65 euroa niiden raaka-aineiden osalta, joita minulla ei valmiiksi ollut. Sitruunamehua ja mustapippuria oli valmiina kaapissa. Lisäksi ostin herneenversoa sekä kurkkua koristeluun.

* * *

Makeista kakuista, jotka olen tehnyt 20 cm vuokaan

Kuningatarkakku: 15,77 euroa + vadelmat

Lime-vaniljajuustokakku: 11,55 euroa + pensasmustikat ja vadelmat




sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Iso kiitos ja koonti suosikeista!


Blogillani tuli täyteen 10 000 klikkausta, jee!

Ensinnäkin kiitos jokaiselle lukijalle ja leipojalle, joka on päätynyt lukemaan blogiani joskus. Ihanaa huomata, että blogista johon oli tarkoitus koota reseptejä lähinnä omaksi (ja sukulaisten) iloksi, lukijamäärät kasvavat hiljalleen joka viikko aina viikonlopun lähestyessä :)

Kiitos myös kaikille vapaaehtoisille kakkujen maistajille - teidän palaute on ollut tärkeää ;) 

Ja kiitos myös muutamasta yhteydenotosta liittyen kakkutilauksiin - ihan mahtavaa että luotatte tämän amatöörin taitoihin! 

Itselleni kaikkein paras osuus on nimenomaan reseptin suunnittelutyö ja sitten tottakai valmistaminen, ei niinkään valmiin kakun maistaminen, vaikka onhan se mukavaa huomata onnistuneensa :)


Viime aikoina reseptit ovat painottuneet makeisiin juusto-/rahkakakkuihin, joten luulenpa että kokeilen pian jotain suolaista reseptiä :)

Tässä kuitenkin omat suosikkini kaikista tämän blogin resepteistä:

Lohijuustokakku










Herukka-valkosuklaajuustokakku












Mustikka-vaniljakakku













Kesäinen naked cake












ja lisäksi lukijoiden ylivoimainen suosikki:

Mansikka-valkosuklaajuustokakku






perjantai 24. kesäkuuta 2016

Lime-vaniljajuustokakku

Juhannuksen kakun ideoin kauppareissun aikana ja lopputulos oli ihanan raikas ja kesäinen! 


Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
Voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
75 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

Koristeluun:
Mansikoita, pensasmustikoita

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä esimerkiksi mikrossa.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

4. Yhdistä rahkat ja mascarpone kulhossa. Yhdistä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa joukkoon. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon.

5. Raasta limen kuori ja lisää täytteeseen. Purista täytteeseen myös limen mehu. Lisää tomusokeri ja tarkista maku. (Lisää sokeria tarvittaessa)

6. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet yksi kerrallaan veteen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Jos haluat samanlaiset mansikkakoristelut kakkuun, lisää ne irtopohjavuoan reunoille ennen täytteen kaatamista vuokaan.