keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mitä kakku maksaa?

Mielestäni tämä on mielenkiintoinen kysymys ja monesti itsekin yllättyy, kuinka paljon pienikin kakku voi tulla loppujen lopuksi maksamaan. Perinteiset sokerikakkupohjat ovat edullisia, mutta kun kakku sisältää erilaisia rahkoja, juustoja, marjoja ja keksejä, tulee sille helposti hintaa yli 15 euroa. Lisäksi itse tykkään panostaa kakuissani koristeluun, tuovat ne oman lisänsä kakun lopulliseen hintaan.

Aionkin tästedes lisätä ohjeen loppuun arvion kakun raaka-ainekustannuksista. Mukaan en kuitenkaan laske esimerkiksi pohjaan tulevaa voita/margariinia, enkä erilaisia sokereita (hienosokeri, tomusokeri, vaniljasokeri), koska niitä ei tarvitse ostaa joka kerta erikseen.

Lisäksi itse teen kakut yleensä pienempään 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, joten tehdessä kakun suurempana, myös raaka-ainekustannukset nousevat hieman (24 cm vuokaan menee 1,5-kertainen annos, 28 cm vuokaan tuplamäärä aineksia).




Paljonko esimerkiksi tuli maksamaan 20 cm vuokaan tekemäni lohijuustokakku? (Tein 2/3-annoksen kyseisestä ohjeesta)

= 18,65 euroa niiden raaka-aineiden osalta, joita minulla ei valmiiksi ollut. Sitruunamehua ja mustapippuria oli valmiina kaapissa. Lisäksi ostin herneenversoa sekä kurkkua koristeluun.

* * *

Makeista kakuista, jotka olen tehnyt 20 cm vuokaan

Kuningatarkakku: 15,77 euroa + vadelmat

Lime-vaniljajuustokakku: 11,55 euroa + pensasmustikat ja vadelmat




Ei kommentteja: