sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Fresita-juustokakku

Kesä, kuohuviini ja mansikat - näistä lähtökohdista alkoikin tuparikakun ideointi, mutta tällä kertaa en kuitenkaan kehitellyt reseptiä kokonaan itse - alkuperäisestä ohjeesta muutin pohjaan tarvittavat keksit sekä kiilteen aineksia.

Valmistin kakun sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan, joka vastaa noin 22 cm pyöreää irtopohjavuokaa.



Pohja:
175 g Oreo-keksejä
voita/margariinia

Mansikkamoussetäyte:
2 dl mansikkasosetta
1 dl Fresita-kuohuviiniä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1,5-2 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua

6 liivatelehteä
0,5 dl Fresitaa

Kiille:
3 liivatelehteä
0,5 dl vahvaa mansikka-raparperimehua
1 dl Fresitaa
0,5 dl mansikka-raparperimehua

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Soseuta mansikat ja yhdistä sose kuohuviinin kanssa.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se notkistetun tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon mansikka-kuohuviinisose sekä 1,5 dl tomusokeria.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

5. Raasta (luomu)sitruunan kuori ja lisää se sekä sitruunamehu täytteeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

6. Kuumenna 0,5 dl Fresitaa kattilassa ja sulata liivatelehdet yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita samalla, ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mansikkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

7. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

8. Kuumenna ensin 0,5 dl vahvaa mansikka-raparperimehua (käytin itse Marlin sokeroimatonta tiivistettä, jota laimensin vain hiukan vedellä) kattilassa kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.

9. Lisää joukkoon Fresita ja mehu ja anna jäähtyä kattilassa kädenlämpöiseksi.

10. Kaada liivateseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.



Kakun raaka-aineet tekivät yhteensä n. 17 euroa. Käytin mansikkasoseessa pakasteesta löytyneitä mansikoita, joten niitä en ottanut huomioon kokonaishintaa laskiessa. Kuohuviiniä joutui ostamaan kaksi 0,2 litran pulloa (n. 3e/kpl).

Ei kommentteja: