Juhannuksen kakun ideoin kauppareissun aikana ja lopputulos oli ihanan raikas ja kesäinen!
Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
Voita/margariinia
1 pötkö Oreo-keksejä
Voita/margariinia
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
75 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
75 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
Koristeluun:
Mansikoita, pensasmustikoita
Mansikoita, pensasmustikoita
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
2. Vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä esimerkiksi mikrossa.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
4. Yhdistä rahkat ja mascarpone kulhossa. Yhdistä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa joukkoon. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon.
5. Raasta limen kuori ja lisää täytteeseen. Purista täytteeseen myös limen mehu. Lisää tomusokeri ja tarkista maku. (Lisää sokeria tarvittaessa)
6. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet yksi kerrallaan veteen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään saakka.
+ koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Jos haluat samanlaiset mansikkakoristelut kakkuun, lisää ne irtopohjavuoan reunoille ennen täytteen kaatamista vuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti