keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Porkkanasämpylät

Jo toinen poikkeus heti perään tänne kakkuohjeiden joukkoon. Olen nyt ottanut ilon irti siitä, että asunnossani on viimeinkin uuni. Edellisessä pikkuyksiössäni, jossa asuin lähes 5 vuotta, ei ollut uunia, joten ruuanlaitto- ja leivontamahdollisuudet olivat huomattavasti rajallisemmat kuin tällä hetkellä. Niinpä olen ollut aivan innoissani, kun olen päässyt leipomaan korvapuusteja (jo kahdesti viikon aikana) sekä nyt myös porkkanasämpylöitä. 

Syön melko vähän leipää, välillä en ollenkaan, mutta itsetehtyjä porkkanasämpylöitä olisin voinut syödä vaikka pellillisen :D hyvin nämäkin onnistui ensikertalaiselta.



Porkkanasämpylät (n. 30 kpl)

5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta (n. 4-5 porkkanaa)
1 dl kauraleseitä
(2 rkl pellavansiemenrouhetta)
11 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl (oliivi)öljyä

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

2. Yhdistä kuivahiiva n. puoleen vehnäjauhoista (n. 5dl).

3. Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi, lisää joukkoon sokeri, suola ja porkkanaraaste. Sekoita kulhossa. Lisää sitten sekä kauraleseet, pellavansiemenrouhe sekä puolet vehnäjauhoista, joihin on lisätty kuivahiiva.

4. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää loput jauhot sekä öljy joukkoon ja vaivaa tasaiseksi. Taikina saa olla tahmeaa ja tarttua käsiin. Anna taikinan kohota kulhossa n. 30-60 minuuttia.

5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle/leivonta-alustalle ja pyörittele taikinasta n. 30 sämpylää. Anna niiden vielä kohota liinan alla n. 15 minuuttia ennen uunissa paistamista.

*225´c n. 15 minuuttia (minun kiertoilmauunissa 215'c n. 13 minuuttia)


Ei kommentteja: