Ja nyt syntyi kyllä yksi helpoimmista tekemistäni kakuista - tästä selviää kokemattomampikin kakuntekijä alle tunnissa.
Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
n. 40 g voita/margariinia
Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
1 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl tomusokeria
1/2 pötköä Oreo-keksejä
3 rkl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
+koristeluun Oreo-keksejä, kermavaahtoa, suklaata jne.
1. Murskaa sitten pohjan (1 pötkö) keksit ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18-20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se huoneenlämmössä pehmenneen juuston kanssa. Makeuta sokereilla oman maun mukaan.
4. Kuumenna appelsiinimehu lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen yksi kerrallaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
5. Lopuksi kääntele joukkoon keksimurska, sekoita tasaiseksi ja käännä irtopohjavuokaan. Tasoita kakun pinta ja hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti