sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Oreojuustokakku

Nyt kun viime aikoina on leiponut sekä korvapuusteja että sämpylöitä, oli aika vuorostaan palata kakkujen pariin - back to basics.

Ja nyt syntyi kyllä yksi helpoimmista tekemistäni kakuista - tästä selviää kokemattomampikin kakuntekijä alle tunnissa.




Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
n. 40 g voita/margariinia

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
1 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl tomusokeria
1/2 pötköä Oreo-keksejä
3 rkl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

+koristeluun Oreo-keksejä, kermavaahtoa, suklaata jne.





1. Murskaa ensin täytteen keksit esimerkiksi monitoimikoneella (½ pötköä) ja siirrä keksimurska kulhoon odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

1. Murskaa sitten pohjan (1 pötkö) keksit ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18-20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.


3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se huoneenlämmössä pehmenneen juuston kanssa. Makeuta sokereilla oman maun mukaan. 

4. Kuumenna appelsiinimehu lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen yksi kerrallaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

5. Lopuksi kääntele joukkoon keksimurska, sekoita tasaiseksi ja käännä irtopohjavuokaan. Tasoita kakun pinta ja hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

Koristele mieleiseksi =)


* Kakun kustannukset noin 10 euroa.



Ei kommentteja: