torstai 23. kesäkuuta 2016

Daim-kakku

Meinasin unohtaa julkaista tämän reseptin aivan kokonaan. Ihanan Fresita-juustokakun lisäksi tupareissani oli tarjolla myös toinen hyydytetty kakku - päivitetty versio Daim-suklaata sisältävästä kakusta, jossa perinteisen Daimin tilalla käytin Daim Orange -kausimakua. Fresita-juustokakku vei oikeastaan kaiken huomion, joten tällä kertaa tästä kakusta ei ole parempia kuvia, mutta vakuutan että kakku oli maistuvaa :)




Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g valkosuklaata
1,5 Daim-patukkaa (Daim Orange)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeluun:
Rouhittua Daim-suklaata

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi. 

4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.

5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa maitorahkan joukkoon. Kääntele joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.

6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.

Siinäpä tupareiden kattaus lähes kokonaisuudessaan ;)

Ei kommentteja: