Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
voita/margariinia
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g valkosuklaata
1,5 Daim-patukkaa (Daim Orange)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristeluun:
Rouhittua Daim-suklaata
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.
4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.
5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa maitorahkan joukkoon. Kääntele joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.
6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
![]() |
Siinäpä tupareiden kattaus lähes kokonaisuudessaan ;) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti