sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Suklainen appelsiinimoussekakku

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin!

Tätä kakkua tein lakkiaisiin kaksi kappaletta, mutta toinen päätyikin myöhemmin työpaikan kahvipöytään tarjolle. Samalla totesin sen, että kakku kestää pakastamisen oikein hyvin! Rakenne tai maku eivät kärsineet ollenkaan. Pitää vaan muistaa sulattaa kakku hitaasti jääkaapissa.

Resepti on alunperin Valion, enkä tehnyt siihen muutoksia. Tosin voisin kokeilla tätä jatkossa suklaakeksipohjalla, ehkä jopa jaffa-kekseillä...

Pohja:
kaurakeksejä
voita/margariinia

Suklaakerroksen täyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk appelsiinirahkaa (Valio maustettu, 200 g)
3/4 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua

Appelsiinikerroksen täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk appelsiinirahkaa (Valio maustettu, á 200 g)
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua






1. Murskaa keksit. Lisää keksimurskaan sulatettu voi/juokseva margariini.
2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Tässä kakussa käytetty halkaisijaltaan 20 cm vuokaa.

3. Aloita suklaakerroksen valmistaminen vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Laita liivatteet samalla kylmään veteen.
4. Paloittele suklaa ja sulata se miedolla lämmöllä mikrossa (sekoita välillä).
5. Yhdistä rahkaan sokeri ja lisää sulatettu suklaa.
6. Kuumenna appelsiinimehu lasissa mikrossa ja sulata lionneet liivatelehdet sen joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Lisää jäähtynyt liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen.
7. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto käännellen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

8. Aloita appelsiinikerroksen valmistaminen vastaavalla tavalla eli vatkaamalla kerma sekä liottamalla liivatelehdet.
9. Yhdistä rahka ja sokeri.
10. Sulata lionneet liivatelehdet kuumennetun mehun joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se samalla sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto täytteeseen lopuksi.
11. Varmista että suklaakerros on hyytynyt ennen kuin kaadat appelsiinitäytteen sen päälle. Tasoita kakun pinta ja hyydytä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla. Käytin tässä kakussa tuoreita mansikoita ja raastettua suklaata :)



Ei kommentteja: