Raparperipiirakka (pellillinen)
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
täyte:
1-1,2 l (n. 600 g) raparperia
2 prk kermaviilia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kananmunat koko ajan sekoittaen. Painele taikina sormin leivinpaperin päälle pellille (ja reunoille).
2. Levitä pohjan päälle pilkotut raparperit.
3. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti raparperipalojen päälle.
4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 22-25 minuuttia.
Tarjoile valmis raparperipiirakka vaniljajätskin kera ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti