perjantai 26. toukokuuta 2017

Pätkisjuustokakku

Pätkiksestä tehtyä juustokakkua tein ensimmäistä kertaa viime kesänä, jolloin kakkuun ei tullut lainkaan liivatetta ja Pätkis sulatettiin täytteeseen. Tällä kertaa mukana oli liivatetta ja Pätkis rouhittiin täytteen joukkoon ja lopputulos oli superherkullista. Saimme nauttia tästä herkusta kaverin 30-vuotisjuhlissa sekä olin valmistanut minikakun vielä seuraavallekin päivälle nautittavaksi ;)



Pohja:
Mintun makuisia suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
voita/margariinia

Täyte:
500 g mascarponejuustoa
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 pss Pätkis-suklaata (yhteensä noin 300 g)
6 liivatelehteä
5 rkl kuumaa (tummaa) kahvia
(tomusokeria)

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (25 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja rouhi Pätkis-suklaa tehosekoittimessa. 

4. Yhdistä vaniljakastikevaahto huoneenlämmössä pehmenneeseen mascarpone-juustoon. Lisää joukkoon Pätkis-rouhe ja sekoita tasaiseksi.

5. Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon yksi kerrallaan ja anna kahviliivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteeseen, koko ajan sekoittaen.

6. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl tomusokeria.

7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.



Kakun kustannukset noin 15 euroa.

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Vappubrunssin kakku

Vapun brunssikattaukselle leivoin sekä mutakakkumuffinseja että viime vuoden pääsiäiseltä tutun mango-passionmoussekakun.


maanantai 3. huhtikuuta 2017

Daimjuustokakku

Pikkuveljeni synttäreiden kunniaksi herkuttelimme tottakai kakulla, jonka itse päivänsankari oli toivonut. Ensisijaisena toiveena veljelläni oli tosin naked cake, jonka lupasin toteuttaa kesällä kun on tarjolla tuoreita suomalaisia mansikoita. Siispä veljeni sai esittää uuden toivomuksen, joka oli saamani kuvan perusteella minttusuklaakakku, jonka veljeni halusi kuitenkin ilman minttua. Ja mielellään koristelussa saisi olla Daimia. Niinpä kakuksi valikoitui juustokakku, josta löytyi sekä valkosuklaata että Daimia. Olen tehnyt aiemminkin kakkuja näistä raaka-aineista, mutta tapani mukaisesti improvisioin hieman ja kehittelin uuden ohjeen.



Pohja:
1 pötkö suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g valkosuklaata
1,5-2 Daim-suklaapatukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

Koristelu:
Vispikermaa
Daim-suklaata rouhittuna


1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.

4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.

5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisten tuorejuustojen joukkoon. 

6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

7. Kääntele täytteen joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.

8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.