maanantai 3. huhtikuuta 2017

Daimjuustokakku

Pikkuveljeni synttäreiden kunniaksi herkuttelimme tottakai kakulla, jonka itse päivänsankari oli toivonut. Ensisijaisena toiveena veljelläni oli tosin naked cake, jonka lupasin toteuttaa kesällä kun on tarjolla tuoreita suomalaisia mansikoita. Siispä veljeni sai esittää uuden toivomuksen, joka oli saamani kuvan perusteella minttusuklaakakku, jonka veljeni halusi kuitenkin ilman minttua. Ja mielellään koristelussa saisi olla Daimia. Niinpä kakuksi valikoitui juustokakku, josta löytyi sekä valkosuklaata että Daimia. Olen tehnyt aiemminkin kakkuja näistä raaka-aineista, mutta tapani mukaisesti improvisioin hieman ja kehittelin uuden ohjeen.



Pohja:
1 pötkö suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
40 g voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g valkosuklaata
1,5-2 Daim-suklaapatukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

Koristelu:
Vispikermaa
Daim-suklaata rouhittuna


1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi.

4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.

5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa huoneenlämpöisten tuorejuustojen joukkoon. 

6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

7. Kääntele täytteen joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.

8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.

torstai 23. maaliskuuta 2017

Maitosuklaa-mustaherukkajuustokakku


Pohja:
1 pötkö täytekeksejä (esim. Domino)
n. 40g margariinia

Maitosuklaatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa (Valion Viola)
2 dl vispikermaa
140 g maitosuklaata (Panda)
3 rkl kahvia
2 liivatelehteä

Mustaherukkatäyte:
1 pkt vaniljatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g mustaherukoita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Mansikoita, vadelmia, kermavaahtoa, suklaamakeisia, keksejä



1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää keksimurujen joukkoon voi/margariini ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä suklaa tuorejuuston kanssa.

3. Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon, anna jäähtyä hetki ja yhdistä suklaatuorejuustoseokseen. Vatkaa tasaiseksi ja lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

4. Aloita marjatäytteen valmistus myös laittamalla liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi sekä vatkaamalla kerma vaahdoksi.

5. Survo sulaneet mustaherukat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon sokerit. Yhdistä tuorejuuston kanssa.

6. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjatuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria/tomusokeria tuomaan lisää makeutta.

7. Kaada marjatäyte suklaatäytteen päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka.

8. Valmista suklaaganache kuumentamalla 1 dl kermaa kattilassa hiljalleen, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kattilassa. Kaada suklaaganache hyytyneen kakun päälle ja tasoita pinta.

+ Koristele mieleiseksi.


sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Appelsiinirahkakakku suklaaganachella

Heipähei ja aurinkoista kevättä!

Pitkästä aikaa inspiroiduin taas leipomishommiin. Olen tehnyt aiemminkin suklaata ja appelsiinia sekoittavia kakkuja, ja kaikki ovat olleet kyllä ihan yhtä onnistuneita (täältä löydät Fazerina-juustokakun sekä suklaisen appelsiinimoussekakun). En ollut koskaan aiemmin tehnyt suklaaganachea, joten uskaltauduin kokeilemaan sitä nyt ensi kertaa. Valmistin kakun 18 cm vuokaan.



Pohja:
1 pötkö Fazerina-keksejä
n. 40g margariinia

Täyte:
2 prk Valion appelsiinirahkaa
2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
4 rkl appelsiinimehua
5 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
raastettua (luomu)appelsiininkuorta

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Appelsiinia, mansikoita, Fazerina Bites -makeisia, marenkia



1. Murskaa keksit esim tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se rahkan kanssa. Makeuta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Raasta appelsiinin kuori ja lisää täytteeseen oman maun mukaan (minä käytin noin puolikkaan appelsiinin kuoren).

4. Kuumenna 3 rkl appelsiinimehua/vettä/sitruunamehua kiehuvaksi esimerkiksi kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

5. Lisää joukkoon vielä 1 rkl appelsiinimehua/vettä sekä tomusokeria mikäli haluat täytteestä vielä makeamman.

6. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja hyydytä mielellään seuraavaan päivään asti jääkaapissa.


7. Valmista suklaaganache kuumentamalla 1 dl kermaa kattilassa hiljalleen, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kattilassa. Kaada suklaaganache hyytyneen kakun päälle ja tasoita pinta.

+ Koristele mieleiseksi.