Pohja:
Mintun makuisia suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
voita/margariinia
Täyte:
500 g mascarponejuustoa
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 pss Pätkis-suklaata (yhteensä noin 300 g)
6 liivatelehteä
5 rkl kuumaa (tummaa) kahvia
(tomusokeria)
1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (25 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja rouhi Pätkis-suklaa tehosekoittimessa.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja rouhi Pätkis-suklaa tehosekoittimessa.
4. Yhdistä vaniljakastikevaahto huoneenlämmössä pehmenneeseen mascarpone-juustoon. Lisää joukkoon Pätkis-rouhe ja sekoita tasaiseksi.
5. Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon yksi kerrallaan ja anna kahviliivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteeseen, koko ajan sekoittaen.
6. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl tomusokeria.
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.
Kakun kustannukset noin 15 euroa.