torstai 8. lokakuuta 2015

Brookies

Brookies eli leivos, jossa yhdistyy suussasulava brownie sekä rapea cookie. Tämä leivos on yksinkertaisen helppo valmistaa ja on samalla takuuvarma makeannälän karkottaja. Tein leivoksen n. 20x25 vuokaan, uunipellille tehdessä tuplaa ainesten määrä.
Resepti on suoraan Kinuskikissalta, mutta lisään tämän kuitenkin tänne, koska pidin tästä kovasti :) oman kämppäni keittiössä minulla ei ole mahdollista leipoa, joten täytyikin heti kaivaa vatkain esille ja laittaa uuni lämpiämään, kun tulin viikonlopuksi kotiin vierailulle. Viikonloppuna mahdollisesti pääsen ideoimaan oman uuden reseptin, mutta siitä myöhemmin lisää ;)

Brownie-taikina
160 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja


Cookie-taikina
125 g margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
n. 70 g suklaarouhetta (esim. Pandan tumma suklaa)


1. Valmista brownie-taikina kattilaan. Sulata voi ja lisää paloiteltu suklaa sulaneen voin joukkoon. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä ja anna suklaiden sulaa hiljalleen, samalla sekoittaen. Lisää muut taikinan ainekset kattilaan yksi kerrallaan ja sekoittele.
2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä täyte siihen. Esipaista browniepohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Aloita cookie-taikinan valmistaminen vatkaamalla margariini ja voi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vehnäjauhot joukkoon useassa pienessä erässä ja lopuksi sekoita taikinaan rouhittu suklaa.
4. Lisää cookie-taikina "möykkyinä" esipaistetun browniesin päälle, taikina leviää uunissa.
5. Paista vielä n. 11-12 minuuttia. 
6. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissa.
* leivoksen ideana on se, että brownie-osa jää hieman raa'aksi ja "mutakakkumaiseksi" ja tästä syystä leivos on hyvä jäähdyttää jääkaapissa, jotta se leikkaantuu helpommin. Mikäli haluat browniesta kypsempää, niin pidennä esipaistoaikaa parilla minuutilla.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Suklaisten juustokakkujen lisäksi tein joku aika sitten pitkästä aikaa suolaisen leivonnaisen. Harmi vain, että joskus herkku tulee hotkittua suuhun asti, ennen kuin siitä on ehtinyt ottaa kunnollisen kuvan... Näin kävi tämänkin piirakan kanssa. Vein sen mukanani kaverini yllätysjuhliin ja kyllä se taisi kuitenkin juhlaväelle maistua ;) 
Ensi kerralla aion kokeilla valmistaa peston itse, tällä kertaa käytin valmispestoa, sillä sellainen löytyi kaapista valmiina.

Pohja:
200g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
1 pkt (150 g) mozzarella-juustoa (valitse mielellään väh. 17 % rasvaa sisältävä juusto)
2-3 tomaattia 
½-1 dl tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
mustapippuria
3 rkl pestoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
(parmesan-juustoa raasteena)

Koristelu:
tuoretta basilikaa tai rucolaa

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina voidellun piirasvuoan (n. 25 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Viipaloi mozzarella-juusto ja tomaatit. Hienonna basilika.
(+ Mikäli käytät leipoessasi myös parmesan-juustoa, raasta se tässä vaiheessa. Raaste ripotellaan esipaistetun pohjan päälle ennen kuin siihen kasataan muut täytteet.)
3. Asettele viipaloidut mozzarella-siivut sekä tomaatit limittäin piirakkavuokaan. Ripottele päälle hienonnettu basilika sekä mustapippuria.
4. Sekoita keskenään kierrevatkaimella kulhossa ruokakerma, kananmunat ja pesto. Kaada seos piirakkavuokaan.
5. Paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
6. Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä. Piirakan päälle sopii hyvin tuore basilika tai rucola.
Huonolaatuinen ja illan ainoa snapchat-kuva herkkupöydästämme :D


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Daim-valkosuklaajuustokakku

Tämä resepti on muunnelma Hellapoliisin reseptistä.
Kakku valmistettu 24 cm irtopohjavuokaan.



Pohja:

Domino-keksejä
margariinia tai voita


Täyte:

5 dl vispikermaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
250 g vaniljatuorejuustoa
7-8 liivatetta
4 rkl sitruunamehua
3 Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (=6 palaa)

1. Murskaa keksit ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen n. 10 minuutiksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit vaahdon joukkoon.
4. Lisää huoneenlämmössä notkistunut tuorejuusto vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. 
5. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Kääntele suklaa täytteen joukkoon.
6. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi (esim. mikrossa). Lisää joukkoon liivatelehdet yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteeseen.
7. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita reippaasti. Itse käytän usein sähkövatkainta apuna tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.
8. Rouhi Daim-patukat pieneksi muruksi ja lisää ne täytteeseen.
9. Kaada seos vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.

+ Koristele kakku. Minä käytin sekä valkosuklaa- että Daim-rouhetta kakun päällä.