torstai 8. lokakuuta 2015

Brookies

Brookies eli leivos, jossa yhdistyy suussasulava brownie sekä rapea cookie. Tämä leivos on yksinkertaisen helppo valmistaa ja on samalla takuuvarma makeannälän karkottaja. Tein leivoksen n. 20x25 vuokaan, uunipellille tehdessä tuplaa ainesten määrä.
Resepti on suoraan Kinuskikissalta, mutta lisään tämän kuitenkin tänne, koska pidin tästä kovasti :) oman kämppäni keittiössä minulla ei ole mahdollista leipoa, joten täytyikin heti kaivaa vatkain esille ja laittaa uuni lämpiämään, kun tulin viikonlopuksi kotiin vierailulle. Viikonloppuna mahdollisesti pääsen ideoimaan oman uuden reseptin, mutta siitä myöhemmin lisää ;)

Brownie-taikina
160 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja


Cookie-taikina
125 g margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
n. 70 g suklaarouhetta (esim. Pandan tumma suklaa)


1. Valmista brownie-taikina kattilaan. Sulata voi ja lisää paloiteltu suklaa sulaneen voin joukkoon. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä ja anna suklaiden sulaa hiljalleen, samalla sekoittaen. Lisää muut taikinan ainekset kattilaan yksi kerrallaan ja sekoittele.
2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä täyte siihen. Esipaista browniepohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Aloita cookie-taikinan valmistaminen vatkaamalla margariini ja voi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vehnäjauhot joukkoon useassa pienessä erässä ja lopuksi sekoita taikinaan rouhittu suklaa.
4. Lisää cookie-taikina "möykkyinä" esipaistetun browniesin päälle, taikina leviää uunissa.
5. Paista vielä n. 11-12 minuuttia. 
6. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissa.
* leivoksen ideana on se, että brownie-osa jää hieman raa'aksi ja "mutakakkumaiseksi" ja tästä syystä leivos on hyvä jäähdyttää jääkaapissa, jotta se leikkaantuu helpommin. Mikäli haluat browniesta kypsempää, niin pidennä esipaistoaikaa parilla minuutilla.

Ei kommentteja: