perjantai 26. toukokuuta 2017

Mansikkaherukkajuustokakku

Äitienpäivänä herkuteltiin mansikan ja mustaherukan makuisella juustokakulla.




Pohja:
Domino-keksejä
voita/margariinia

Täyte:
150 g mustaherukkaa
100 g mansikoita
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl tomusokeria
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle. 

2. Survo huoneenlämmössä sulaneet marjat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja 1 rkl sokeria.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se huoneenlämmössä notkistuneen mascarponen kanssa. Lisää marjasose täytteen joukkoon, makeuta vaniljasokerilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa toinen ruokalusikallinen sokeria.

4. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet veden joukkoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan samanaikaisesti vatkaten.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

+ Koristele mieleiseksi.

Ei kommentteja: