tiistai 27. joulukuuta 2016

Jouluinen luumukanelikakku

Joulupöydän kakkuna toimi tänä vuonna luumukanelirahkakakku. Tein saman kakun myös joululahjaksi kummeilleni. Reseptin pohjana käytin tällä kertaa Tarun Taikakakut -blogista bongattua ohjetta, johon tein muutaman muutoksen itse. Tarun kakun koristelu oli niin kaunis, että päätin kopioida sen myös omaani :) Pitkään olenkin tehnyt vain omien reseptien mukaisesti, mutta joulukiireiltäni en ehtinyt keksimään täysin uutta itse. Tarkoituksena oli tehdä helposti ja nopeasti valmistuva jouluinen kakku, joka ei olisi suklainen. Valmistin kakun 20 cm irtopohjavuokaan.




Pohja:
piparkakkuja
voita/margariinia

Täyte:
1 prk Valion luumu-kaneli-rahkaa
200 g maitorahkaa (tai maustamatonta tuorejuustoa kuten alkuperäisessä ohjeessa)
4 dl vispikermaa
0,7 dl tomusokeria
0,5 tl kanelia
2-3 rkl luumumarmeladia
5 liivatelehteä
6 rkl vettä

1. Murskaa piparit esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää murskan joukkoon voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi ja aloita täytteen valmistus vatkaamalla kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon tomusokeri.

3. Sekoita kulhossa rahkat, luumumarmeladi ja kaneli. 

4. Kuumenna 6 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten rahkatäytteen joukkoon samalla vatkaten.

5. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää makeutta tomusokerilla tarvittaessa.

6. Kaada seos vuokaan ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleisellä tavalla, itse käytin tummaa suklaata, polkagris-karkkia sekä murskattuja piparkakkuja



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Voikohan tämän kakun tehdä pakkaseen etukäteen? :)

Noora kirjoitti...

Hei! Kyllä voi tehdä :) kannattaa ottaa hyvissä ajoin sulamaan ennen tarjoilua ja koristella vasta sitten.