tiistai 4. heinäkuuta 2017

Naked cake - näyttävä kesäkakku

Tein pitkästä aikaa muuta kuin hyydytettävää kakkua - nimittäin ihanaa naked cakea, jonka mehevä suklainen pohja, täyteläinen mascarponevaahto ja makeat tuoreet marjat tekevät yhdessä kakusta valloittavan makuelämyksen!


perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kesän kakkuja

Tälle kesälle en ole kehitellyt vielä uusia reseptejä, mutta tässä pari vanhaa suosikkiani erilaisilla koristeluilla:


Juhannuksena herkuttelimme viimevuotiseen tapaan tuoreilla marjoilla koristellulla lime-vaniljajuustokakulla :)

Samalla ohjeella tehtyä kakkua oli myös tätini synttärijuhlissa toukokuussa:


Juhannuksen toisena kakkuna oli myöskin marjoilla koristeltu pätkisjuustokakku:



Lisäksi tehtailin ylioppilasjuhliin kuuden kakun setin, joka sisälsi edellä mainittuja makeita kakkuja sekä hyydytettyä porokakkua ja lohijuustokakkua, johon kuitenkin tein pohjan saaristolaisleivästä tätä ohjetta mukaillen :)



perjantai 26. toukokuuta 2017

Mansikkaherukkajuustokakku

Äitienpäivänä herkuteltiin mansikan ja mustaherukan makuisella juustokakulla.




Pohja:
Domino-keksejä
voita/margariinia

Täyte:
150 g mustaherukkaa
100 g mansikoita
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl tomusokeria
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle. 

2. Survo huoneenlämmössä sulaneet marjat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja 1 rkl sokeria.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se huoneenlämmössä notkistuneen mascarponen kanssa. Lisää marjasose täytteen joukkoon, makeuta vaniljasokerilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa toinen ruokalusikallinen sokeria.

4. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet veden joukkoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan samanaikaisesti vatkaten.

5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

+ Koristele mieleiseksi.