tiistai 28. heinäkuuta 2015

Rippijuhlat & kakkutehdas

Viime viikonloppuna vietimme veljeni rippijuhlia, joihin valmistautuminen alkoi jo hyvissä ajoin ennen varsinaista juhlapäivää. Juhlapäivänä pöytämme näytti tältä:


Kuvasta voi siis bongata jo monta täällä aiemmin esitettyä reseptiä: kesäisen naked caken (joka taisi olla näiden juhlien hittikakku!), kinderpiirakathyydytetyn porokakun sekä mangojuustokakun :)



Uusia, tuloillaan olevia reseptejä ovat siis ainakin sekä suolainen suosikki - lohijuustokakku että suussa sulava kolmen suklaan juustokakku :P


lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesäinen naked cake

Paljon juustokakkuja tehneenä perinteiset sokeripohjakakut ovat minulle hieman vieraampia ja tälläkin kerralla poikkesin hieman perinteisestä kaavasta. Nimipäiväni kunniaksi leivoin ensimmäistä kertaa naked caken. Koristeluun sopi mitä parhaimmin kauden tuoreet marjat :)

Valmistin kakun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, joten mikäli teet isomman kakun, lisää aineksia!

Pohja:
150 g pehmeää voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
40 g Fazer vadelma tummaa leivontasuklaata


+korppujauhoja vuokaan
+maitoa kostutukseen

Täyte ja koristelu:
vadelmahilloa
400 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
0,8 dl tomusokeria
1 l mansikoita
100g mustikoita


1. Voitele vuoka ja kuorruta se korppujauholla. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos voi-sokeri-muna-vaahdon joukkoon siivilää käyttäen. 
3. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja kääntele sulanut suklaa taikinan joukkoon.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
5. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
6. Kokoa kakku tarjoilulautaselle osa kerrallaan.
7. Kostuta ensimmäinen kerros maidolla. 

8. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää siihen mascarpone-juusto sekä tomusokeri.
9. Levitä maidolla kostutetulla kerrokselle vadelmahilloa ja hillon päälle kermatäyte. Lisää kerman päälle mansikkaviipaleita.
10. Tee kakun toinen kerros samalla tavalla.
11. Kakun ylin kerros kostutetaan vain kevyesti maidolla. Levitä kakun päälle reilu kerros kermavaahtoseosta ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä käytin sekä mansikkaviipaleita että pensasmustikoita. 
- NAM!




keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Raparperipiirakka

Vanhempieni jääkaappiin oli ilmestynyt raparperia, josta ajatus sitten lähti! Tätä olenkin tehnyt lyhyen ajan sisään jo kaksi kertaa, helppoa ja nopeaa! :P

Raparperipiirakka (pellillinen)

pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl juoksevaa margariinia
2 kananmunaa

täyte:
1-1,2 l (n. 600 g) raparperia
2 prk kermaviilia
2 kananmunaa
2 dl sokeria 

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon margariini ja kananmunat koko ajan sekoittaen. Painele taikina sormin leivinpaperin päälle pellille (ja reunoille).
2. Levitä pohjan päälle pilkotut raparperit.
3. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti raparperipalojen päälle.
4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 22-25 minuuttia.



Tarjoile valmis raparperipiirakka vaniljajätskin kera ;)