sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Iso kiitos ja koonti suosikeista!


Blogillani tuli täyteen 10 000 klikkausta, jee!

Ensinnäkin kiitos jokaiselle lukijalle ja leipojalle, joka on päätynyt lukemaan blogiani joskus. Ihanaa huomata, että blogista johon oli tarkoitus koota reseptejä lähinnä omaksi (ja sukulaisten) iloksi, lukijamäärät kasvavat hiljalleen joka viikko aina viikonlopun lähestyessä :)

Kiitos myös kaikille vapaaehtoisille kakkujen maistajille - teidän palaute on ollut tärkeää ;) 

Ja kiitos myös muutamasta yhteydenotosta liittyen kakkutilauksiin - ihan mahtavaa että luotatte tämän amatöörin taitoihin! 

Itselleni kaikkein paras osuus on nimenomaan reseptin suunnittelutyö ja sitten tottakai valmistaminen, ei niinkään valmiin kakun maistaminen, vaikka onhan se mukavaa huomata onnistuneensa :)


Viime aikoina reseptit ovat painottuneet makeisiin juusto-/rahkakakkuihin, joten luulenpa että kokeilen pian jotain suolaista reseptiä :)

Tässä kuitenkin omat suosikkini kaikista tämän blogin resepteistä:

Lohijuustokakku










Herukka-valkosuklaajuustokakku












Mustikka-vaniljakakku













Kesäinen naked cake












ja lisäksi lukijoiden ylivoimainen suosikki:

Mansikka-valkosuklaajuustokakku






perjantai 24. kesäkuuta 2016

Lime-vaniljajuustokakku

Juhannuksen kakun ideoin kauppareissun aikana ja lopputulos oli ihanan raikas ja kesäinen! 


Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
Voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
75 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä

Koristeluun:
Mansikoita, pensasmustikoita

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella ja yhdistä murskaan voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

2. Vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä esimerkiksi mikrossa.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

4. Yhdistä rahkat ja mascarpone kulhossa. Yhdistä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa joukkoon. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon.

5. Raasta limen kuori ja lisää täytteeseen. Purista täytteeseen myös limen mehu. Lisää tomusokeri ja tarkista maku. (Lisää sokeria tarvittaessa)

6. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet yksi kerrallaan veteen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään saakka.

+ koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Jos haluat samanlaiset mansikkakoristelut kakkuun, lisää ne irtopohjavuoan reunoille ennen täytteen kaatamista vuokaan.

torstai 23. kesäkuuta 2016

Daim-kakku

Meinasin unohtaa julkaista tämän reseptin aivan kokonaan. Ihanan Fresita-juustokakun lisäksi tupareissani oli tarjolla myös toinen hyydytetty kakku - päivitetty versio Daim-suklaata sisältävästä kakusta, jossa perinteisen Daimin tilalla käytin Daim Orange -kausimakua. Fresita-juustokakku vei oikeastaan kaiken huomion, joten tällä kertaa tästä kakusta ei ole parempia kuvia, mutta vakuutan että kakku oli maistuvaa :)




Pohja:
1 pötkö Oreo-keksejä
voita/margariinia

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g valkosuklaata
1,5 Daim-patukkaa (Daim Orange)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeluun:
Rouhittua Daim-suklaata

1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja yhdistä murskaan voi/margariini, Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi. 

4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoittaen.

5. Yhdistä sulanut ja jäähtynyt suklaa maitorahkan joukkoon. Kääntele joukkoon vaahdotettu vispikerma, sokerit ja rouhittu Daim-suklaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa (tomu)sokeria.

6. Sulata liivatelehdet kiehuvaksi kuumennetun veden joukkoon yksi kerrallaan ja anna liivateseoksen jäähtyä hetki ennen kuin lisäät sen täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele ennen tarjoilua.

Siinäpä tupareiden kattaus lähes kokonaisuudessaan ;)