sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Sitruunarahka-valkosuklaakakku

Viime keväänä jääkiekon mm-kisojen aikaan taiteilin kiekkokakun, joten piti käyttää mielikuvitusta, miten tällä kertaa toisin jääkiekkoteeman uuteen kakkuun. Minulla oli visiona tehdä kuitenkin enemmän tyyliini ja makumieltymyksiini sopiva hyydytetty kakku ja mascarponejuustoon ihastuneena lähdin ideoimaan tätä kakkua. Sitruunan kirpeys yhdistettynä pehmeään valkosuklaiseen mascarponeen oli ihana yhdistelmä. Jääkiekkoteema näkyikin tällä kertaa kakun sinivalkoisena koristeluna ja kolmena kiekkoa kuvaavana lakunappina. Juhlapöytään kakun voisi koristella esimerkiksi valkoisella marengilla, sitruunan tai limen lohkoilla ja valkosuklaarouheella tai muilla makeisilla.



Pohja:
n. 150 g Oreo-keksejä
voita/margariinia

Sitruunarahkatäyte:
2 prk Valion maustettua sitruuna-rahkaa
2 dl kuohukermaa
100 g mascarponejuustoa
40 g valkosuklaata
3 rkl/0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä/sitruunamehua*

Valkosuklaatäyte:
2,5 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

1. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää rasva joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Tämän kakun valmistin vuokaan, jonka halkaisija on 20 cm.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

3. Yhdistä keskenään rahkat ja mascarpone. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä, anna jäähtyä hetken ja lisää rahka-mascarponeseoksen joukkoon. Lisää täytteeseen sokerit ja tarkista maku. 

4. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon.

5. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet veden joukkoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan samanaikaisesti vatkaten.
*Jos haluat kakkuun vielä sitruunaisemman maun, käytä sitruunamehua.

6. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja hyydytä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen toisen kerroksen tekemistä.

7. Valkosuklaatäyte oli tässä sama kuin äitienpäivän herukka-valkosuklaajuustokakussa. Aloita valkosuklaakerroksen valmistaminen laittamalla liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi ja sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan ja sekoittele suklaata välillä.

8. Vaahdota vispikerma. Notkista mascarpone ja lisää siihen sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa. Kääntele vaahdotettu kerma täytteen joukkoon. 

9. Kiehauta 2 rkl vettä ja sulata liivatelehdet veden joukkoon yksitellen samalla sekoittaen. Anna jäähtyä muutama minuutin ajan ja lisää sitten liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan vatkaten.

10. Kaada täyte vuokaan sitruunarahkatäytteen päälle ja tasoita pinta.

+ Koristele




Ei kommentteja: