lauantai 21. marraskuuta 2015

Poropiirakka

Synttärileivonnaisista jäi hieman yli maustamatonta tuorejuustoa sekä myös kylmäsavuporoa sekä rouheena että siivuina, joten käytin ne tähän poropiirakkaan, jonka tein siis Makeaa.fi-sivuilta löytyneen ohjeen mukaisesti.





Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 kananmuna

Täyte:
n. 100 g kylmäsavuporoa 
200 g kylmäsavuporotuorejuustoa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 punasipuli
1 punainen paprika
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippurirouhetta
valkosipulijauhetta
yrttiseos-maustetta

1. Nypi vehnäjauhot ja margariini keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita ripeästi. Siirrä taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

2. Pilko sipuli, paprika ja kylmäsavuporosiivut. (Minä käytin tässä noin 50 g kylmäsavupororouhetta ja 50 g -siivuja). Sekoita kaikki täytteet keskenään ja mausta lopuksi.

3. Voitele iso piirasvuoka huolellisesti. Painele jääkaappikylmä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle.

4. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: