sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Porkkanakakku

Veljeni synttärikahveille tein tällä kertaa porkkanakakkua, mutta uudella twistillä - eli tein kakun naked cake -tyyliin, jossa tuorejuustokuorrutetta tuli myös kakun väliin. 



Yleensä olen tehnyt kakun halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan, mutta tällä kertaa puolitin ainesten määrän ja käytin 20 cm irtopohjavuokaa. Ohje on kuitenkin tässä suuremmalle kakulle.

Ainekset:

200 g fariinisokeria
100 g sokeria
2 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa

4,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
350-400 g porkkanaraastetta
50 g saksanpähkinää/hasselpähkinää ruohittuna

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
110 g voita huoneenlämpöisenä
3,75 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)



1. Vatkaa sokerit (voit käyttää myös vain toista näistä sokereista, yhteensä kuitenkin siis 300g) ja rypsiöljy keskenään hieman ilmavaksi seokseksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne seoksen joukkoon. 

3. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. 

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrute. Mikäli teet kuorrutteen vain kakun päälle, puolikas annos riittänee.

6. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella noin minuutin ajan. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vatkaa voimakkaasti.

7. Lisää tomusokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Mikäli täyte tuntuu liian notkealta, voi siihen lisätä vaniljakreemijauhetta, joka jämäköittää täytettä.

Koristele esimerkiksi kokonaisilla saksanpähkinöillä tai rouhituilla pähkinöillä.

Ei kommentteja: