maanantai 25. huhtikuuta 2016

Minttusuklaakakku

Tämän reseptin ideoin Valion uutuusrahkan, maultaan minttu-suklaan, kaupan hyllyllä nähtyäni. Olen tehnyt aiemminkin rahkakakkuja, joten resepti syntyi samalla kaavalla kuin aiemmat kakut ja tämä on todella helppo ja nopeasti valmistuva kakku!

Minttu-suklaa on mielestäni ihana yhdistelmä ja lopputulos oli yllättävän raikas! Kakun koristeluun sain idean smoothiebowl-koristelusta. Valmistin kakun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.

Pohja:
1 pötkö Domino (minttu) -keksejä
voita/margariinia

Täyte:
3 prk Valion Minttu-suklaa-rahkaa
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl Marianne Crush -rouhetta

Lisäksi:
Pandan minttukrokanttisuklaata
Marianne Crush -rouhetta
Ranskalaisia pastilleja


1. Murskaa keksit ja yhdistä siihen margariini/voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 10 minuutiksi ja valmista täyte sillä välin.

3. Yhdistä rahkat ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se rahkaseoksen joukkoon. 

4. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi (esimerkiksi mukissa mikrossa) ja sulata liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan.

5. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja yhdistä se täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen Marianne Crush -rouhe ja kääntele se täytteen joukkoon tasaisesti.

6. Kaada noin puolet täytteestä vuokaan keksipohjan päälle. Rouhi minttukrokanttisuklaata (tai raasta juustohöylällä) sekä lisää Marianne Crush -rouhetta täytteen päälle. Rouhittu suklaa tuo kivasti suutuntumaa muuten suussasulavaan kakkuun

7. Kaada loput täytteestä vuokaan ja hyydytä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleiseksi

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Mango-passion-moussekakku

Pääsiäispöytään pirteän väristä ja maultaan raikasta kakkua!
Kakku valmistettu 20 cm irtopohjavuokaan.



Pohja:
1 pötkö Fazerin vanilja-täytekeksejä
margariinia/voita n. 60-70g

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk mangorahkaa
100 g sitruunatuorejuustoa
250 g soseutettua mangoa
100 g soseutettua passionhedelmää (n. 3 kpl)
5 liivatelehteä
2,5 rkl sitruunamehua

1. Rouhi keksit monitoimikoneessa/tehosekoittimessa ja lisää joukkoon voi/margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit.

3. Soseuta ensin passion-hedelmät. Itse tein niin, että halkaisin hedelmän kahtia ja soseutin hedelmälihan tehosekoittimessa. Tämän jälkeen painelin soseen siivilän läpi niin, että siemenet jäivät siivilään. Lisää joukkoon (säilyke)mangot ja soseuta ne vielä yhdessä.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

5. Yhdistä notkistunut tuorejuusto ja mangorahka keskenään ja lisää soseutetut hedelmät seoksen joukkoon. Kääntele joukkoon myös kermavaahto.

6. Sulata liivatelehdet yksi kerrallaan kiehuvan kuuman mehun joukkoon ja anna jäähtyä hetki ennen sen lisäämistä täytteen joukkoon.

7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

+ Koristele mieleiselläsi tavalla



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Fazerina-kismet-juustokakku

...vai sittenkin appelsiini-suklaa-juustokakku. Joka tapauksessa, nimestään huolimatta tämä oli yksi herkullisimmista kakuista, mitä olen tehnyt! Kukapa voisi vastustaa appelsiinin ja suklaan ihanaa yhdistelmää. 

Alkuperäinen resepti löytyi Fazerin nettisivuilta, mutta tein siihen pienen muutoksen :) ja lisäksi tehtyäni kakkua pari kertaa, totesin, että 4 liivatelehteä on tähän hieman liikaa, koska suklaa hyydyttää kakkua melko hyvin itsestään...joten 1-2 liivatelehteä riittäisi varmaankin pitäämään kakun kasassa ja moussemaisena. Valmistin kakun noin 24 cm irtopohjavuokaan.



Pohja:
1 kokonainen pötkö + 3 kpl Fazerin Fazerina-täytekeksejä
1 Kismet-Fazerina-suklaavohveli
margariinia n. 70 g

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g tummaa leivontasuklaata
1,5 Kismet-Fazerina -suklaavohvelia
1-2 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua

+ koristeluun voi käyttää esimerkiksi Kismet-Fazerina-suklaavohvelia, appelsiinia, raastettua appelsiininkuorta, Fazerina-keksejä, tummaa suklaata sulatettuna jne.


1. Murskaa täytekeksit ja suklaavohveli tehosekoittimessa. Lisää joukkoon margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa matalalla teholla välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 

4. Notkista tuorejuustot kulhossa ja lisää sokerit joukkoon. Lisää sulatettu suklaa ja kermavaahto täytteen joukkoon. Rouhi Kismet-Fazerinat karkeaksi rouheeksi veitsellä.

5. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata liuotetut liivatelehdet yksi kerrallaan kuuman mehun joukkoon. Anna liivateseoksin jäähtyä hetki ja lisää se täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

6. Lisää rouhitut Kismetit seoksen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

+ Koristele mieleiselläsi tavalla.