sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kinderpiirakka

Tätä reseptiä menin lupailemaan jo kauan aikaa sitten. Kinderpiirakkaa olen itse tehnyt vain kerran, mutta jos et ole vielä kokeillut, niin kokeile! Yo-juhliin sain leivonta-apua serkuilta (kiitos!), joten kuvissa esiintyvät leivokset eivät tällä kertaa ole itse tekemiäni.




Kahden suklaan piirakka eli kinderpiirakka (1 pellillinen)


pohja:
3 kananmunaa

3 dl sokeria
150g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl maitoa

voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä

pinnalle:
200 g maitosuklaata (esim. Fazer)
50 g valkoista leivontasuklaata


1. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi ne taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Vähempikin aika saattaa riittää. Anna piirakan jäähtyä.4.
4. Ota voi huoneenlämpöön notkistumaan ja vatkaa se sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta se vaniljasokerilla. Sekoita tomusokeri voin joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
5. Sulata maitosuklaa. Levitä sulatettu suklaa kovettuneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.

*Suklaata voi varata hieman enemmän mitä ohjeessa lukee, jotta sitä riittää varmasti koko pellilliselle

Ei kommentteja: